Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Configuration advice required: RoyalTek Safire
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Configuration advice required: RoyalTek Safire

 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> GPS Receivers
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Matrick
Occasional Visitor


Joined: Dec 20, 2003
Posts: 31

PostPosted: Sat Dec 27, 2003 8:36 pm    Post subject: Configuration advice required: RoyalTek Safire Reply with quote

Hi

I'm currently using a Fortuna 'Clip-On' Bluetooth GPS Receiver (SiRF Xtrac chip) with an IPAQ H2210 PDA, running TT2. Next week I will be changing it for a RoyalTek Safire 'wired' receiver due to the fact that I a) only use it in my car, and b) can keep both PDA and GPS receiver permanantly powered using only one cable.

Being a newbie I do not know the procedure for changing this, software configuration wise. Obviously the IPAQ needs to be told that it is now using the RoyalTek unit rather than the currently installed Fortuna Bluetooth unit.

Can any body help with 'idiot' instructions!

Any help appreciated


Best regards

Matt J
Back to top
View user's profile Send private message
DavidW
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: 17/05/2003 02:26:21
Posts: 3747
Location: Bedfordshire, UK

PostPosted: Sat Dec 27, 2003 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

Start TomTom Navigator.

In anything except the Navigator screen, select File -> GPS Status.

Select the second tab at the bottom of the screen, remove the tick from the big box at the top left of the screen by tapping on it.

Drop down the top list and select the correct GPS type. "NMEA 0183v2 4800" should be fine with the Sapphire.

Drop down the bottom list and choose the COM port - it should be COM1: (or contain COM1 somewhere in the description).

Put the tick back in the big box.

(Optional - but recommended!) tap back on the first tab and check that everything is working - you should see scrolling dots, the time, and eventually bars and a position. You will need power applied for it all to work.

Tap OK.




David
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Matrick
Occasional Visitor


Joined: Dec 20, 2003
Posts: 31

PostPosted: Sat Dec 27, 2003 9:40 pm    Post subject: Reply with quote

Many thanks David

Your help is appreciated.

Regards

Matt J
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> GPS Receivers All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
20.054 (25 May 22)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping