Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
MacFixer, the iPhone, iPod, and iPad specialists
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Mercedes MY17 Garmin Map Pilot - Alerts in Chinese?
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Mercedes MY17 Garmin Map Pilot - Alerts in Chinese?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Factory-Fit and In-Dash SatNav Systems
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Schouten
Regular Visitor


Joined: May 16, 2005
Posts: 86
Location: United Kingdom

PostPosted: Sat May 13, 2017 9:47 am    Post subject: Reply with quote

@ stephenbeck as M8TJT said - yes I solved it by having to delete 3 extra font files as per my earlier post - but only for v8 maps.

i don't know if you have to delete the font files if you follow the processes and/or macro's detailed in this and other threads by for example Kremmen, pbridgeman, and Nemesis1 which modify the basic file before using POI loader. I haven't got that far yet.

Perhaps someone could clarify?

Terry
Back to top
View user's profile Send private message
M8TJT
The Other Tired Old Man
The Other Tired Old Man


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 10118
Location: Bexhill, South Sussex, UK

PostPosted: Sat May 13, 2017 10:32 am    Post subject: Reply with quote

The problem is that this thread has wandered way off the original topic of Chinese characters. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Nemesis1
Regular Visitor


Joined: Aug 24, 2005
Posts: 169

PostPosted: Sun May 14, 2017 11:02 am    Post subject: Reply with quote

Still all the same for me.
95% alerts, 30% icons.
:-/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Nemesis1
Regular Visitor


Joined: Aug 24, 2005
Posts: 169

PostPosted: Mon May 15, 2017 8:14 am    Post subject: Reply with quote

Is there any chance that a standard Garmin SD card will run on the MB system do we think?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Schouten
Regular Visitor


Joined: May 16, 2005
Posts: 86
Location: United Kingdom

PostPosted: Mon May 15, 2017 8:47 am    Post subject: Reply with quote

I don't think it would. Isn't the MB SD card linked to the vehicle via the VIN. I know when I've updated the map and/or the software there's a verification page that comes up when I reinsert it into the car confirming it's for use with that vehicle.

That said, I know on a well known auction site "genuine" MB Garmin cards are for sale which allegedly can be registered to the car as they are unused.

I guess you'd need to look at the files on the Garmin card and compare what's different to the MB one perhaps?

I suspect as someone else posted that the processing power or memory capacity of the MB kit is not up to handling much above what it's designed for. This might explain why notification results are variable depending on what else it's trying to do i.e navigate, manage traffic, display poi's make announcements etc.

Just a thought!
Back to top
View user's profile Send private message
stephenbeck
Occasional Visitor


Joined: Dec 10, 2016
Posts: 5

PostPosted: Wed May 31, 2017 1:28 am    Post subject: Chinese writing in banner Mercedes Garmen Map Pilot SD Card Reply with quote

Thank you very much for your solution below. This worked perfectly on my system which now likewise gives the camera icon on the extreme left and the distance on the extreme right on the red banner that appears at the top of the screen. Bongs are pretty consistent overall on my system.


Schouten wrote:
After upgrading to V8 yesterday I like everyone else had the return of the Chinese (or other Eastern fonts) in the camera bar. After two afternoons of trial and error I've managed to get rid of them by deleting these 3 additional font files

006-D4436-02.bin
006-D4436-03.bin
006-D4436-06.bin

as well as the original ones we had to delete i.e.

006-D0952-01.bin
006-D0952-02.bin
006-D0952-03.bin

It seems to make no difference to anything else so far but I've only tried it on the simulated route settings and not on an actual "live route"

The display now shows the camera icon on the extreme left and the distance on the extreme right. Bongs are intermittent as ever.

Hope this helps.

Terry
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Schouten
Regular Visitor


Joined: May 16, 2005
Posts: 86
Location: United Kingdom

PostPosted: Wed May 31, 2017 11:14 am    Post subject: Reply with quote

@stephenbeck. Glad it worked.

Incidentally I followed npr's instructions on page 4 of this thread to add the icons and warnings and it works fine. I don't get any specific camera detail in the banner just the icon and distance but it seems pretty reliable and accurate.
Back to top
View user's profile Send private message
M8TJT
The Other Tired Old Man
The Other Tired Old Man


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 10118
Location: Bexhill, South Sussex, UK

PostPosted: Wed May 31, 2017 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

You could also use Kremmen's program (also on page 4) to do all the fiddly bits for you.
Kremmen wrote:
What I like to see is one sample CSV line that has been manually tweaked that has been posted as partially working.
Can you oblige?
Back to top
View user's profile Send private message
Kremmen
Pocket GPS Verifier
Pocket GPS Verifier


Joined: Mar 03, 2006
Posts: 6419
Location: West London & Reading

PostPosted: Wed May 31, 2017 5:56 pm    Post subject: Reply with quote

The work I did with Nemesis some time ago did generate camera info in the banner, but, the text fed into the GPI had to be upper case.

I've asked a few times but .......
_________________
Satnav:
Garmin DS61 LMT-D (In the car)
Garmin 2599 LMT-D (Indoor test rig)
DashCam:
Viofo A119 V3
Back to top
View user's profile Send private message
M8TJT
The Other Tired Old Man
The Other Tired Old Man


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 10118
Location: Bexhill, South Sussex, UK

PostPosted: Thu Jun 01, 2017 7:43 am    Post subject: Reply with quote

Kremmen wrote:
I've asked a few times but .......
"I have been wasting my breath" (so far). There, that finished that for you K.
Back to top
View user's profile Send private message
Kremmen
Pocket GPS Verifier
Pocket GPS Verifier


Joined: Mar 03, 2006
Posts: 6419
Location: West London & Reading

PostPosted: Thu Jun 01, 2017 8:34 am    Post subject: Reply with quote

Not Worthy
_________________
Satnav:
Garmin DS61 LMT-D (In the car)
Garmin 2599 LMT-D (Indoor test rig)
DashCam:
Viofo A119 V3
Back to top
View user's profile Send private message
dpa117
Occasional Visitor


Joined: Nov 12, 2016
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 19, 2017 5:51 pm    Post subject: 44 44 icons bmp Reply with quote

Hi, does anyone have copies of the high res bmp icons? I only seem to have the 22 22.

Rgds
Back to top
View user's profile Send private message
npr
Occasional Visitor


Joined: Mar 07, 2006
Posts: 16

PostPosted: Sun Nov 19, 2017 10:35 pm    Post subject: Reply with quote

You'll find the 44x44 icons here:
http://www.pocketgpsworld.com/speed-camera-icons.php
Back to top
View user's profile Send private message
dpa117
Occasional Visitor


Joined: Nov 12, 2016
Posts: 8

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 8:33 am    Post subject: Reply with quote

thanks npr
Back to top
View user's profile Send private message
Schouten
Regular Visitor


Joined: May 16, 2005
Posts: 86
Location: United Kingdom

PostPosted: Tue May 22, 2018 1:20 pm    Post subject: Reply with quote

I've been successfully using the method suggested by npr on page 5 of this thread for some time until recently. Everything has worked fine until the last couple of times. The camera icons no longer display correctly, I just get a white box similar to the "built in" icons for fuel or food etc, with a magenta block in one corner.

Checking the POI loader before compiling the .gpi file it seems not to select the .bmp files i.e. gat.bmp, specs.bmp etc. only the corresponding .csv files are selected, .bmp's are greyed out. I've confirmed this by not including the .bmp files in the source folder and the result is the same. I've tried 22x22 and 44x44 icon sizes.

I've tried this on MAC and Windows machines with the same result.

Anyone any ideas please?

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Factory-Fit and In-Dash SatNav Systems All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Page 7 of 9

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
19.093 (15 Sep 21)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping