Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Need help with NAVMAN N189(F25)
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Need help with NAVMAN N189(F25)
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Mio Navman Portable Navigation Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
night_pz
Occasional Visitor


Joined: Mar 07, 2009
Posts: 7

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 8:43 am    Post subject: Need help with NAVMAN N189(F25) Reply with quote

Hello,
I have NAVMAN Model No.: N189(that is written on its back). I have found that the model is F25.
It has no SD slot, only 1gb built in memory. When connected to PC it is recognized like "USB mass storage"

It was working fine until I decided to upload GARMIN on it. I replaced startup.exe(the file that navigation initialy runs) with garmin.exe(renamed as startup.exe). After reset the navigation hangs at the first screen and stays there until the batery is down. When connected to PC it is not recognized at all. If the batery goes empty and the navigation shutdown itself I plug the USB cable and PC recognizred it like USB mass storage but with error 10(divece can not start)

PLEASE HELP!
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 9:45 am    Post subject: Reply with quote

Whatever you were trying to do, you can't install Garmin software on to it!

If you have a backup of the file(s) you overwrote and can get to the point where you can see the file system then you need to replace the original files. If you can't I have to tell you it is likely you have bricked it.
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
night_pz
Occasional Visitor


Joined: Mar 07, 2009
Posts: 7

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 10:05 am    Post subject: Reply with quote

10x for reply

I know I have to replase with original files and yes I have them.
But cant conect the navigation to the PC. That the problem!
Is there a way to format the intrnal memory?
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 10:09 am    Post subject: Reply with quote

night_pz wrote:
Is there a way to format the intrnal memory?

Only if you can mount the device and access it from your computer. If you can't there isn't much you can do Crying or Very sad
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 10:11 am    Post subject: Reply with quote

The F20/ F30 series had a TransFlash memory card fitted internally, this is/ was removable so you could put it in a card reader to access the data. I am not too sure if this applies to the F25 though - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
night_pz
Occasional Visitor


Joined: Mar 07, 2009
Posts: 7

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

I know that F20 has internal microSD and the first thing when that happend was to open in and search for microSD. But no luck. It is with built in samsung chip Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message
TheM
Frequent Visitor


Joined: Mar 21, 2005
Posts: 277

PostPosted: Sun Mar 08, 2009 9:56 pm    Post subject: Reply with quote

With devices without SD card slot there's nothing you can do if it won't connect to PC.
Back to top
View user's profile Send private message
night_pz
Occasional Visitor


Joined: Mar 07, 2009
Posts: 7

PostPosted: Mon Mar 09, 2009 9:31 am    Post subject: Reply with quote

I have the skils and the tools to change the built in memory chip. What will happen if I change the chip with clean one? Will I be able to install winCE on it?
Back to top
View user's profile Send private message
robertn
Frequent Visitor


Joined: Feb 06, 2005
Posts: 564

PostPosted: Mon Mar 09, 2009 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

I wouldn't count on it. Navman lock the maps to a particular serial number - either on the device or on an SD card. It's possible that they use the internal cards serial number.

If posisble, I would try to restore the file on the existing memory card, but that would involve removig it, installing it into something and replacing it - my experiance with electronics is you would need to be pretty good with a very good desoldering station to do this reliably.

I would see what Navman has to say, although I don't know I would tell them it was Garmin softwrae I was trying to install:grin:
Back to top
View user's profile Send private message
night_pz
Occasional Visitor


Joined: Mar 07, 2009
Posts: 7

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 2:31 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, thats a better idea. I will try to put the memory chip on some reader(like MP3 player or flash-mamery) and then resotre its original files. Hope it will work!

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
CaptainDrift
Regular Visitor


Joined: Nov 16, 2006
Posts: 248

PostPosted: Wed Mar 11, 2009 9:48 am    Post subject: Reply with quote

from the french website you can purchase the F15/F25 connectivity kit so if you can get a PC to recignise the device you could atleast relaod the data.

Why buy a Navman and load garmin software on it? Why not buy a garmin in the first place?
Back to top
View user's profile Send private message
night_pz
Occasional Visitor


Joined: Mar 07, 2009
Posts: 7

PostPosted: Tue Mar 17, 2009 9:39 am    Post subject: Reply with quote

I havnt bought it new. I bought it for 7Euro Laughing
What is this "conectivity kit"?
Back to top
View user's profile Send private message
CaptainDrift
Regular Visitor


Joined: Nov 16, 2006
Posts: 248

PostPosted: Tue Mar 17, 2009 2:46 pm    Post subject: Reply with quote

here is the connectivity kit,
I cant find a UK store selling it. Do you know wherethe device was originally purchased?
http://frstore.navmanstores.com/Accessoires/F15%20and%20F25/Kit%20de%20connectivité%20pour%20le%20%20F15%20and%20F25___394.htm
Back to top
View user's profile Send private message
night_pz
Occasional Visitor


Joined: Mar 07, 2009
Posts: 7

PostPosted: Fri Mar 27, 2009 11:52 pm    Post subject: Reply with quote

This connectivity kit contains USB cable(which is standart, I have one) and CD. I tihnk I need some firmware or something to flash the unit, but navman support is Censored Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
TheM
Frequent Visitor


Joined: Mar 21, 2005
Posts: 277

PostPosted: Sun Mar 29, 2009 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

night_pz wrote:
navman support is Censored Evil or Very Mad


So Navman support is Censored Evil or Very Mad because they can't help you restore second hand unit you bought for 7 euros and then destroyed by trying to put pirated software on it?

Since your unit doesn't have SD card slot and you can't get PC connection they couldn't help you even if they wanted to -- the only way to reflash it is through JTAG, and Helpdesk probably has neither the equipment nor the expertise to do that (there's no socket on the motherboard, need special harness for that) so they'd have to send it back to the factory.

Considering you're not a paying customer but someone who likes to use pirated software, why do you feel they should go out of their way to help you?
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Mio Navman Portable Navigation Devices All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops © 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
20.082 (10 Aug 22)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







© Terms & Privacy


GPS Shopping