Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - W&CE v 850 map released
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

W&CE v 850 map released
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Portable Navigation Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MrT
Frequent Visitor


Joined: Nov 14, 2003
Posts: 2143
Location: Surrounded by A1, M1 & M25

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 11:17 am    Post subject: W&CE v 850 map released Reply with quote

Downloading it now.
_________________
Drivelux
Back to top
View user's profile Send private message
Eastholme
Occasional Visitor


Joined: Oct 11, 2006
Posts: 55
Location: Oxfordshire

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 11:18 am    Post subject: Reply with quote

Can't wait to get home.........
_________________
From TomTom One to a 730T, then a 930T, now a 1005...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Andy_P
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jun 04, 2005
Posts: 19991
Location: West and Southwest London

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 11:23 am    Post subject: Reply with quote

Heh, Heh. I beat you....

http://www.pocketgpsworld.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=529118#529118
Supreme Angel
Back to top
View user's profile Send private message
dhn
Frequent Visitor


Joined: Oct 08, 2007
Posts: 2544
Location: Toronto CANADA

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 11:30 am    Post subject: Reply with quote

Interesting that the 2GB map is MORE than 2 GB and the web sites say this:

Users of devices with limited memory may not be able to install the complete map on their device, but will be able to choose between and switch map zones using TomTom HOME.

Isn't that interesting........... Confused

(reading between the lines, maybe Home will allow users with, say, 4 gb sdhc cards, to load the whole thing!!)
_________________
David
Back to top
View user's profile Send private message
Eastholme
Occasional Visitor


Joined: Oct 11, 2006
Posts: 55
Location: Oxfordshire

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 11:41 am    Post subject: Reply with quote

thought the whole reason for the delay was tomtom trying to shrink it to below 2gb?
_________________
From TomTom One to a 730T, then a 930T, now a 1005...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
JoolsTwo
Regular Visitor


Joined: Jan 05, 2009
Posts: 170
Location: Mid Sussex

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 11:46 am    Post subject: Reply with quote

I see the v9 navcore lets you update favourites etc between maps via TT home, perhaps the latest version of home will mean you can switch maps easily via home? Maybe they will split the euopean maps into smaller chunks so you can load what bits you want and change them when required
_________________
TomTom ONE Series 30 (v8) & TMC traffic
App 8.010, UK & ROI Map v860.3126, TT Home 2.7.6.2056

Back to top
View user's profile Send private message
MrT
Frequent Visitor


Joined: Nov 14, 2003
Posts: 2143
Location: Surrounded by A1, M1 & M25

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 12:40 pm    Post subject: Reply with quote

The 850 W&CE map is one large map, 2318KB.

Oddly it carried over all my map corrections from v845 and downloaded some OV2 mapshare POI corrections.
_________________
Drivelux
Back to top
View user's profile Send private message
matthewj
Frequent Visitor


Joined: Apr 03, 2006
Posts: 751

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

I've been offered one of four zones. I hope that you can change it later, for free. And even without subscription... Otherwise I'll be quite annoyed as the mediterranean area doesn't include Germany.
Back to top
View user's profile Send private message
Stampy72
Regular Visitor


Joined: Jun 19, 2008
Posts: 192
Location: near Stamford, Lincs

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

matthewj wrote:
I've been offered one of four zones. I hope that you can change it later, for free. And even without subscription... Otherwise I'll be quite annoyed as the mediterranean area doesn't include Germany.


One would presume that we would be allowed to change for FREE

However, this IS TomTom we are talking about..... Mad
_________________
XL LIVE IQ Routes (Europe)
App 9.465.1074274.2
OS 842337 (2025, 27/9/2012)
GPS v1.20, Boot 5.5138
Map : "Europe_North" v 900.4602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PaulB2005
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 04, 2006
Posts: 9323
Location: Durham, UK

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 1:07 pm    Post subject: Reply with quote

From the select map zone page

"You can change the active zone in use on your device. Go to "Manage my device" in the main menu in TomTom HOME, then the "Items on my device" tab. Click the "Change map zone" link next to the map on your device."
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Not good for users of the XL IQ and XL IQ Live though with the USB 1 ports as large data transfers can take some considerable time, I wonder how long before we see posts from people going on holiday with the wrong map region loaded!

This makes the inclusion of a memory card slot OR a large amount of built in flash memory all the more vital on any TomTom device - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
dhn
Frequent Visitor


Joined: Oct 08, 2007
Posts: 2544
Location: Toronto CANADA

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

PaulB2005 wrote:
From the select map zone page

"You can change the active zone in use on your device. Go to "Manage my device" in the main menu in TomTom HOME, then the "Items on my device" tab. Click the "Change map zone" link next to the map on your device."


Doesn't that seem to imply the whole map (all zones) is installed on the device and the user is just activating a different zone?

What am I missing..........
_________________
David
Back to top
View user's profile Send private message
PaulB2005
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 04, 2006
Posts: 9323
Location: Durham, UK

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

I suspect you download the whole map, install the bit you selected and then when you change the region it'll load the region you want from your download stored on your PC.... Crying or Very sad

Poor if you are travelling across Europe though...

Installed ok first go. Have to re-do my PGPSW alerts again but there you go...
Back to top
View user's profile Send private message
MrT
Frequent Visitor


Joined: Nov 14, 2003
Posts: 2143
Location: Surrounded by A1, M1 & M25

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 1:58 pm    Post subject: Reply with quote

It looks to me that there are five maps available for download, the complete map and four partially overlapping maps. When you download the complete map it is only one single map and not the selection. If you had limited memory you would have to download four separate zones and install and uninstall as necessary.

I have taken the US map off my Go which gives me plenty of room for the full Europe map.
_________________
Drivelux
Back to top
View user's profile Send private message
PaulB2005
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 04, 2006
Posts: 9323
Location: Durham, UK

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

Now both my house and my inlaws house are missing from the maps. If i do a postcode search for my house it only covers numbers 1 and 2. I live at 8 and there are 30-40 houses in that postcode. My in-laws postcode finds an adjacent road as does another family members postcode........

Well if i ever needed any more evidence not to give TT any more money (my LIVE Services expired last week - using RDS TMC at the moment) i've just got it...

I've just requested a refund on the Map Update Service from TT....
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Portable Navigation Devices All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Page 1 of 9

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
20.121 (07 Dec 22)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping