Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Satmap Wishlist - Post v1.400
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Satmap Wishlist - Post v1.400
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Satmap Active 10
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Norm-de-Plume
Occasional Visitor


Joined: Jun 27, 2008
Posts: 12

PostPosted: Wed Jun 23, 2010 5:32 pm    Post subject: Reply with quote

Not really a Satmap issue, more of a Satsync issue.

Why have the default configuration on Satsync to be to set the name of imported tracks based on the filename - surely if the information is in the track name in the GPX file, it should be used by default. If it's not needed, it could then be disabled.
Back to top
View user's profile Send private message
PloddinPedro
Regular Visitor


Joined: Mar 25, 2007
Posts: 229

PostPosted: Wed Jun 23, 2010 6:50 pm    Post subject: Reply with quote

Norm-de-Plume wrote:
Not really a Satmap issue, more of a Satsync issue.

Why have the default configuration on Satsync to be to set the name of imported tracks based on the filename - surely if the information is in the track name in the GPX file, it should be used by default. If it's not needed, it could then be disabled.
I believe there's an option in SatSYNC (use the "Settings" button) to select just this - i.e. you can choose: "Make the Route name the same as the name inside the file" - it goes on to give an example. This is what I've selected and if I import a .gpx file called "tracks.gpx" with say, four tracks in it named [Trk1], [Trk2], etc they show up as Trk1 etc.
Back to top
View user's profile Send private message
Norm-de-Plume
Occasional Visitor


Joined: Jun 27, 2008
Posts: 12

PostPosted: Thu Jun 24, 2010 8:45 am    Post subject: Reply with quote

That's right, but the default setting is to use the filename to derive the track name.

If the information is not in the file, then it would make sense to use the filename to create the waypoint name, but if the information is available it makes sense to use it (why else would the creator of the file have bothered filling it in?)

Personally, I think that the setting should be:
1) Favour track names from GPX file (default)
2) Create track names from GPX filename (optional)

For option 1, if the track name isn't available, then it could be derived from the filename instead.
Back to top
View user's profile Send private message
PloddinPedro
Regular Visitor


Joined: Mar 25, 2007
Posts: 229

PostPosted: Thu Jun 24, 2010 9:59 am    Post subject: Reply with quote

Norm-de-Plume wrote:
That's right, but the default setting is to use the filename to derive the track name.

If the information is not in the file, then it would make sense to use the filename to create the waypoint name, but if the information is available it makes sense to use it (why else would the creator of the file have bothered filling it in?)

Personally, I think that the setting should be:
1) Favour track names from GPX file (default)
2) Create track names from GPX filename (optional)

For option 1, if the track name isn't available, then it could be derived from the filename instead.
OK, I see what you mean now, sorry. And yes, I agree.
Back to top
View user's profile Send private message
kvdnberg
Occasional Visitor


Joined: Jul 31, 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed Aug 11, 2010 10:37 am    Post subject: Reply with quote

For geocaching: Would like to see the upper side buttons used to jump to hint and logs. Now you have to scroll through the description, and if that description is very long it's very slow.

Beep alerts: would love to have a setting that allows you to choose for which things it will beep, for example, choose to have it only beep for POI's but not for waypoints, or vice versa. When I have a route along a number of geocaches I don't necessarily want to be alerted for the waypoints on the route but would like to be alerted to the POI's (geocaches) along the route. Would also be nice to be able to set the distance at which it starts alerting you.
Back to top
View user's profile Send private message
Gibbo10
Frequent Visitor


Joined: Sep 21, 2008
Posts: 262
Location: Swindon, Wilts

PostPosted: Wed Aug 11, 2010 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Try the set warning radius option to determine when it bleeps, not sure if it does.

Do you use GSAK? if you do I can send you a macro that will put the Hints at the top of the page before the description - send me a PM with your email address.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
RavingDave
Lifetime Member


Joined: Oct 14, 2006
Posts: 111

PostPosted: Fri Aug 20, 2010 12:15 pm    Post subject: Cold Fix assistance Reply with quote

I'd like to see an option where you can assist the Satmap to acquire your position when first switched on by clicking your rough position on the map, which presumably should help it to get GPS lock a lot quicker than at present? This is based on my experience with an iPhone which seems to be able to get GPS lock within seconds, using the cellular network to get an initial rought starting position?
Back to top
View user's profile Send private message
fxFocus
Occasional Visitor


Joined: May 10, 2009
Posts: 2

PostPosted: Fri Sep 03, 2010 9:07 am    Post subject: Hide routes, goto point, etc. Reply with quote

davidor wrote:
A better way of showing a route. The current thick orange line obscures map detail and is particularly irritating on 1:25K maps. Either a thinner, more transparent line, or an option on one of the buttons to momentarily hide it.


Only been out wth my new Acive 10 once and this was a major problem for me, especialy in bright sunlight. Had to resort to continualy clearing goto point, then reinstating.

Please can we have option to hide rather than just clear routes, ect.
Back to top
View user's profile Send private message
Geoff_M29
Occasional Visitor


Joined: May 05, 2008
Posts: 5

PostPosted: Sun Sep 26, 2010 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

davidor wrote:
A better way of showing a route. The current thick orange line obscures map detail and is particularly irritating on 1:25K maps. Either a thinner, more transparent line, or an option on one of the buttons to momentarily hide it.


This is a major gripe of mine too. A less obtrusive way of showing the route would be very welcome!
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Satmap Active 10 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
19.122 (08 Dec 21)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping