Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
MacFixer, the iPhone, iPod, and iPad specialists
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - MM5 Licence problem...
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

MM5 Licence problem...

 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Memory-Map
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stouffer
Occasional Visitor


Joined: Feb 01, 2006
Posts: 8

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 6:23 pm    Post subject: MM5 Licence problem... Reply with quote

I have been using a fully licenced version of MM5 on a Medion PDA that has now lost the abilty to sync with my PC (though it can still be charged through the sync cable).

I also have an XDAmini on which I have now installed MM5 and it works fine via Bluetooth on an i-blue GPS reciever.

Using a card reader I have transfered the MM5 files/Maps over to the SD card used in the Medion as I would like to have the choice of which unit to use. Everything works fine until I ask it to give my position when I am told 'License not valid for GPS plot'.

I'm guessing that there is some way to fix this and the licence 'allows' you to download to two devices so I'm not breaking any rules. Anyone have any ideas or a suggestion for a workaround?

TIA.

Andy.
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 6:49 pm    Post subject: Reply with quote

When you connect the Median PDA to the PC via Active Sync choose the option to log in as Guest - AS gets confused with more than one PDA attached.
As a guest login you can do whatever you want in terms of loading data/ applications to the device it just won't sync - no small problem, re-install the MM application to the Median from the PC and it should work - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Stouffer
Occasional Visitor


Joined: Feb 01, 2006
Posts: 8

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

mikealder wrote:
When you connect the Median PDA to the PC via Active Sync choose the option to log in as Guest - AS gets confused with more than one PDA attached.
As a guest login you can do whatever you want in terms of loading data/ applications to the device it just won't sync - no small problem, re-install the MM application to the Median from the PC and it should work - Mike


Apologies. I should have said "won't connect" rather than sync. It's an internal problem with the connector.
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 7:01 pm    Post subject: Reply with quote

Unless you can AS the Median using either WiFi or Bluetooth I think you have had it, the PC software needs to see the PDA to transfer the licence details (without which the GPS part will not work), so even a CAB install of the application won't help with this issue - I would try and get the connector fixed if I were you - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Stouffer
Occasional Visitor


Joined: Feb 01, 2006
Posts: 8

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

mikealder wrote:
Unless you can AS the Median using either WiFi or Bluetooth I think you have had it, the PC software needs to see the PDA to transfer the licence details (without which the GPS part will not work), so even a CAB install of the application won't help with this issue - I would try and get the connector fixed if I were you - Mike


Thanks for that. No WiFi, no Bluetooth only IR Crying or Very sad

The GPS part of MM does actually work on the Medion in as much as it picks up satellites no probs.

The MM support forums that I tried initially are fully moderated and it looks like they don't bother at weekends as I've been waiting for my post to appear since yesterday morning! A search round revealed that MM will actually send you a file (available on request) that allows you to enter the licence details on to a PDA manually which will probably be my next move. In my impatience, I was hoping that a dance round the userdata files with a Hex editor might be the answer or some other fix that might have been quicker if someone had already tried it and succeeded

Thanks once again,

Andy.
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Memory-Map All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
20.082 (10 Aug 22)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping