Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
SatNav,GPS,Navigation
SurfShark Antivirus
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - problem (no gps device found)
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

problem (no gps device found)

 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Software-Only Products
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cannydanny
Occasional Visitor


Joined: Mar 11, 2004
Posts: 25
Location: Newcastle upon Tyne

PostPosted: Thu Jul 28, 2005 6:46 pm    Post subject: problem (no gps device found) Reply with quote

Hi, I hope someone can help me, i have a palm t3, and have recently upgraded to tt5, i seem to have a problem every now and then which is when i switch on tt5 it just sits there (Forever) with a message at the bottom of the screen saying "no gps device" I'm using a holux cr100, gps reciever which is working correctly, even when i carryout a soft and hard reset it doesn't cure the problem, the problem will suddenly dissappear as quickly as it appeared. sometimes it takes 5 minutes but usually it takes hours to correct itself.
Any help would be appreciated as this is really annoying.
_________________
Palm T3 pda, TTN 3 & 5, Holux cr100 cradle.
Nokia smartphone, ttn5mobile, holux gpslim236
Back to top
View user's profile Send private message
andy-c1
Lifetime Member


Joined: Feb 05, 2005
Posts: 1039
Location: East Sussex

PostPosted: Thu Jul 28, 2005 6:51 pm    Post subject: Reply with quote

do you guys not have a beam setting under connections like windows ppc's if you do just untick all incomming beams
_________________
TomTom 5001
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
cannydanny
Occasional Visitor


Joined: Mar 11, 2004
Posts: 25
Location: Newcastle upon Tyne

PostPosted: Fri Jul 29, 2005 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

andy, no there are very few settings,adjustments that can be made, there's certainly nothing to do with beam.
_________________
Palm T3 pda, TTN 3 & 5, Holux cr100 cradle.
Nokia smartphone, ttn5mobile, holux gpslim236
Back to top
View user's profile Send private message
cannydanny
Occasional Visitor


Joined: Mar 11, 2004
Posts: 25
Location: Newcastle upon Tyne

PostPosted: Fri Jul 29, 2005 2:13 pm    Post subject: Reply with quote

Forgot to mention my mate has exactly the same setup as me, and he also has the same problem, so i guess its a software problem and not hardware. I think?
_________________
Palm T3 pda, TTN 3 & 5, Holux cr100 cradle.
Nokia smartphone, ttn5mobile, holux gpslim236
Back to top
View user's profile Send private message
julianbarker
Lifetime Member


Joined: Apr 12, 2005
Posts: 431

PostPosted: Sat Jul 30, 2005 12:11 am    Post subject: Reply with quote

Faulty logic - if you and your friend have the same setup and the same problem, and thousands of other people don't - the software is fine - it is the setup you share with your friend that is the likely problem.
Back to top
View user's profile Send private message
andy-c1
Lifetime Member


Joined: Feb 05, 2005
Posts: 1039
Location: East Sussex

PostPosted: Sat Jul 30, 2005 12:27 am    Post subject: Reply with quote

sorry then ,,i have never actually seen a palm ,was just going by what happens with ours Embarassed
hope you do fine a solution though
_________________
TomTom 5001
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
cannydanny
Occasional Visitor


Joined: Mar 11, 2004
Posts: 25
Location: Newcastle upon Tyne

PostPosted: Sat Jul 30, 2005 1:18 pm    Post subject: Reply with quote

Thx Julian, for your input, but i never had this problem b4 i upgraded to tt5, its only occurred since the upgrade therefore i really do think its the software.
_________________
Palm T3 pda, TTN 3 & 5, Holux cr100 cradle.
Nokia smartphone, ttn5mobile, holux gpslim236
Back to top
View user's profile Send private message
sandgrounder1
Occasional Visitor


Joined: Jul 30, 2005
Posts: 2

PostPosted: Sat Jul 30, 2005 3:15 pm    Post subject: No GPS Device Reply with quote

I purchased tt3 wirted plus Hp2210 last year. I have had no problems until upgrading to tt5 a month ago getting the "No GPS Device" message. I have wasted loads of time trying to get a satallite fix. TT help desk have not been helpful other than a curt "New software will be available in a couple of weeks". In the meantime I reloaded tt3 and established contact within 15 minutes. Therefore no problems with my system.
Last week I got a phone call from tt telling me that they had sold over 80,000 upgrades and had few problems !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! and that new software 5.1 was available. I have loaded this in but still get the "No GPS Device" message. I am still waiting for a TT response to my latest complaint.
Any views or advice ?
Back to top
View user's profile Send private message
cannydanny
Occasional Visitor


Joined: Mar 11, 2004
Posts: 25
Location: Newcastle upon Tyne

PostPosted: Sat Jul 30, 2005 3:36 pm    Post subject: Reply with quote

sandgrounder, it seems as if you have the same problem as myself and my friend, and your problem only confirms that this problem is not isolated to palm, as you are using pocket pc. hopefully someone will realise this is indeed a problem/bug and a fix will be found for it, i'm the meantime i don't think there's much you can do about it.
_________________
Palm T3 pda, TTN 3 & 5, Holux cr100 cradle.
Nokia smartphone, ttn5mobile, holux gpslim236
Back to top
View user's profile Send private message
ROBBINS
Regular Visitor


Joined: Dec 04, 2003
Posts: 82
Location: Worcestershire

PostPosted: Sat Jul 30, 2005 10:55 pm    Post subject: Reply with quote

I HAD EXACTLY THE SAME PROBLEM WITH A 2210 AND HOLUX GR230 AFTER UPGRADING TO TT5 - MESSAGE WAS "NO GPS".

I THEN BOUGHT THE TT GPS AND IT WORKS FINE FIRST TIME EVERY TIME - BUT HAD TO SPEND EXTRA 100+ POUNDS
Back to top
View user's profile Send private message
wazzzzupmate
Regular Visitor


Joined: Jul 05, 2004
Posts: 221
Location: Rochdale

PostPosted: Sat Jul 30, 2005 11:52 pm    Post subject: Reply with quote

Just setup 5.1 on a HP PDA with Tomtom wired GPS. It would not get a gps fix (no device detected).
I then set it to use (other wired receiver, using com1) and it now works fine, even thought it is an offical tomtom wired unit!!
I think I read this on here sometime ago, worth a try anyway.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Software-Only Products All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
21.093 (20 Sep 23)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping