Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - TomTom App 9.401 - Released
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

TomTom App 9.401 - Released
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Portable Navigation Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hijacker
Regular Visitor


Joined: Dec 20, 2003
Posts: 188

PostPosted: Tue Feb 28, 2012 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

theripper wrote:
I haven't been following this problem as I don't have a live version, but has anybody thought that the variations to the time to connect could be caused by something as simple as having no 3g signal, the same as when I listen to LBC on my tablet whilst driving around Dorset(the signal comes and goes)


There's no 3G where I live and connection is now up and running in about 1min. Previously it was 4 or 5mins.
_________________
TT GO 1005
Back to top
View user's profile Send private message
jonbaker12345
Regular Visitor


Joined: Jan 19, 2011
Posts: 115

PostPosted: Tue Feb 28, 2012 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

I see that on the Tomtom discussions forum there are people who have downloaded 9.041 onto Go x50 Live devices and are having problems - no Live services, no computer voices, looping reboots.

Has anyone on here had any similar problems after installing 9.041?
Back to top
View user's profile Send private message
Andy_P
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jun 04, 2005
Posts: 19991
Location: West and Southwest London

PostPosted: Tue Feb 28, 2012 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

Not on a GO950 here..

Live Services OK
Computer voices OK
No increase in re-boots.


But on my Go940, I'm getting intermittent connection to LIVE services - they keep coming and going during a journey.
_________________
"Settling in nicely" ;-)
Back to top
View user's profile Send private message
Fibre
Frequent Visitor


Joined: Nov 17, 2004
Posts: 368
Location: Kettering, Northants, England

PostPosted: Tue Feb 28, 2012 6:15 pm    Post subject: Reply with quote

Just down loaded 9.401 to both devices 750Live and 740Live
Why?
Had no choice with the 750 as the tick box was greyed out.

But I thought it only affected the 740 and the Live services.

Just tried them both
Phone--
Phone conections working OK on both 740 and 750.

Live Conections --
The 750L seems to be working OK and able to connect.
The 740L cannot connect - please try later.

I have waited 1/4 hour and tried again -- same -- is it me or a general fault., with the 740L

What do we do next !!!
Maurice
_________________
Happy to meet -- Sorry to part -- Happy to meet again
Back to top
View user's profile Send private message
MRCC
Regular Visitor


Joined: Apr 06, 2008
Posts: 82

PostPosted: Tue Feb 28, 2012 6:44 pm    Post subject: Reply with quote

Rickj2903 wrote:
I already have complained and I think the more users that do the better, the response that I got was that they had "had no other reports of delays connecting to Live services" and that 5-6 minutes was an acceptable time to wait.


I strongly disagree with TT - 6minutes is way too long. I pay the Live subscription so i can use HD traffic to minimize journey times. Waiting 6minutes before setting off is guaranteeing your journey will take longer than it should! Or if you set off anyway you might be heading into a big delay or driving the wrong way.

Also with the frequent reboots i sometimes get on my 540 waiting 6 minutes for it to pick up the traffic again each time will mean i'm spending too much time driving blind. When i tried the previous 9.058 i found that after a reboot it would recalulate the route straight away and send me back into the traffic jam it was previously trying to avoid. After the 6mins the traffic would reappear again and the route would change again - On one journey it had me changing direction completey several times and added a good 30mins to the journey. On 8.371 it seems to remember the route after a reboot and doesn't recalculate, before the traffic comes through again (unless you take a wrong turn).

I suppose i better try 9.401 to see if it is more stable.
Back to top
View user's profile Send private message
2216
Regular Visitor


Joined: Dec 10, 2005
Posts: 245

PostPosted: Tue Feb 28, 2012 7:14 pm    Post subject: Reply with quote

theripper wrote:
I haven't been following this problem as I don't have a live version, but has anybody thought that the variations to the time to connect could be caused by something as simple as having no 3g signal, the same as when I listen to LBC on my tablet whilst driving around Dorset(the signal comes and goes)


I switch on my XL Live IQ every morning weather to goto the office or to do a delivery job. With the 9.058 navcore also now with the 9.401 the time varies between 2mins and 5mins as i live in a strong 3g area it's not down to that, what it seems to me is the amount of traffic problems swamping the server. What do others think?
Back to top
View user's profile Send private message
PaulB2005
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 04, 2006
Posts: 9323
Location: Durham, UK

PostPosted: Tue Feb 28, 2012 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

It's a NavCore issue not the amount of data traffic. When the problem first arose switching back to an old navcore fixed it. Loading the new NavCore broke it. Simple.
Back to top
View user's profile Send private message
Greenglide
Lifetime Member


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 295
Location: South East Northumberland, UK

PostPosted: Tue Feb 28, 2012 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

I don't think it is 3G and the strength of the signal doesnt seem to make any difference.

Got a telephone call from a support person who seemed interested - we wait and see!
Back to top
View user's profile Send private message
davemcwish
Occasional Visitor


Joined: Mar 01, 2005
Posts: 52

PostPosted: Tue Feb 28, 2012 11:48 pm    Post subject: Just tried this with my 940 Live Reply with quote

I have just upgraded to the new software (9.401) as the prior one (9.400) disabled all live services. I got the traffic bar with the moving circle, it continued for about 5 minutes and then the entire bar disappeared. After about 10 minutes, the traffic bar appears then disappears again. If I select HD Traffic, I get the error:-

There is something wrond with your SIM card. Please contact TomTom customer support. Error Code: 148
_________________
TomTom 940 GO Live
Garmin Oregon 650
Apple iPhone 5S
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Greenglide
Lifetime Member


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 295
Location: South East Northumberland, UK

PostPosted: Wed Feb 29, 2012 12:06 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
I strongly disagree with TT - 6minutes is way too long. I pay the Live subscription so i can use HD traffic to minimize journey times. Waiting 6minutes before setting off is guaranteeing your journey will take longer than it should! Or if you set off anyway you might be heading into a big delay or driving the wrong way.


After placing a support call and emailing the CEO the customer support representative agreed after a long and detailed conversation (I really laid it on thick with both the support incident and the email) that over 5 minutes was really not reasonable, they had broken it "again" and since NavCore 8.x it had never worked properly.

Seemed genuinely concerned and wants various information from the device for their technical staff.

Is it normal for TT to ring back from a support call or was it the email to the CEO that triggered this?
Back to top
View user's profile Send private message
falkirk81
Pocket GPS Verifier
Pocket GPS Verifier


Joined: Jul 07, 2006
Posts: 1649
Location: Newcastle, England, UK

PostPosted: Wed Feb 29, 2012 12:33 am    Post subject: Reply with quote

All LIVE devices use GPRS or 2G technology, NOT 3G technology. You can test this by listening to the device interfere with the radio if close enough, 3G frequencies do not interfere with the car radio signal!

So performance should be the same in a rural town as with a major city. As long as there is a decent Vodafone signal, the performance is the same.

Steven
_________________
Tomtom GO 1005 LIVE

iPhone 12
Back to top
View user's profile Send private message
MrT
Frequent Visitor


Joined: Nov 14, 2003
Posts: 2143
Location: Surrounded by A1, M1 & M25

PostPosted: Wed Feb 29, 2012 10:51 am    Post subject: Reply with quote

You can look at the strength of the received signal under network status, see lots of bars and connected to network and the traffic bar does not appear. Nothing to do with the signal strength.

As others have said the slow start is a pain but it is the long recovery from the loss of a signal whilst driving when it clears all the existing received traffic information that causes the big problems.
_________________
Drivelux
Back to top
View user's profile Send private message
Fibre
Frequent Visitor


Joined: Nov 17, 2004
Posts: 368
Location: Kettering, Northants, England

PostPosted: Wed Feb 29, 2012 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

still will not connect to Live services with the 740L

don't get the red screen now just the blue bar at the top.
-- and the voice "cannot connect to tomto liv services - please try layer"
checked the signal strength 6 satellites

Is it still broke?

Maurice
_________________
Happy to meet -- Sorry to part -- Happy to meet again
Back to top
View user's profile Send private message
dhn
Frequent Visitor


Joined: Oct 08, 2007
Posts: 2544
Location: Toronto CANADA

PostPosted: Wed Feb 29, 2012 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Satellite signal has nothing to do with the LIVE Services. Can you reboot your unit (till you hear the drum sounds).

Do you still get the problem not connecting to LIVE Services then?
_________________
David
Back to top
View user's profile Send private message
Fibre
Frequent Visitor


Joined: Nov 17, 2004
Posts: 368
Location: Kettering, Northants, England

PostPosted: Wed Feb 29, 2012 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

dhn wrote:
Satellite signal has nothing to do with the LIVE Services. Can you reboot your unit (till you hear the drum sounds).

Do you still get the problem not connecting to LIVE Services then?
Tried that -- still dont work.
This is a Bu***r
_________________
Happy to meet -- Sorry to part -- Happy to meet again
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Portable Navigation Devices All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 3 of 6

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
20.121 (07 Dec 22)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping