Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - V1.5 Software upgrade now available
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

V1.5 Software upgrade now available
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Satmap Active 10
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PloddinPedro
Regular Visitor


Joined: Mar 25, 2007
Posts: 229

PostPosted: Tue Nov 30, 2010 12:11 am    Post subject: Reply with quote

I'm just utterly baffled why they should finally grant the 100% backlight in Advanced Power Save Mode and then capriciously remove it again. Satmap have confirmed they done this and have no plans to reinstate it, nor will they say why. Thank god I can now have the OS mapping in a Garmin!
Back to top
View user's profile Send private message
FrequentFlyer
Lifetime Member


Joined: Jun 12, 2006
Posts: 960
Location: London

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 5:31 pm    Post subject: Web link ? Reply with quote

Would anybody happen to have the link, save going through Satsync, as my A10 has gone into Recovery Mode using Satsync for the first time ever. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
FrequentFlyer
Lifetime Member


Joined: Jun 12, 2006
Posts: 960
Location: London

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 6:17 pm    Post subject: Still struggling Reply with quote

I just caught Satmap before they went home and they sent me the link to upgrade without Satsync. However, following the instructions to the letter, (after it..the PC...said that the installation was successful, I've still ended up with the same message on the A10 'Recovery Mode....install an SD card with a valid firmware update'.. Any ideas please ?
Back to top
View user's profile Send private message
FrequentFlyer
Lifetime Member


Joined: Jun 12, 2006
Posts: 960
Location: London

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 8:40 pm    Post subject: Reply with quote

Strange, I think,as I can connect to Satsync despite the above ongoing message, and it shows both the internal files and all the walks on my SD card. I have tried to reinstall 1.5 as per the Help button on Satsync, again no good. I guess I will just have to get an upgrade card as the screen says. Very annoying as I have been upgrading everytime a new version comes out, with no problems. I imagine it is something to do with the fact that it is one of the very earliest models released....ordered when they first had their waiting list in operation. I wonder if I should Ebay it and start again with the latest model ?? Suggestions ??
Back to top
View user's profile Send private message
Gibbo10
Frequent Visitor


Joined: Sep 21, 2008
Posts: 262
Location: Swindon, Wilts

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

A couple of things that i'd try but don't know if they will work.

Try running the upgrade without your map card inserted.
After the upgrade, disconnect the usb cable and switch the A10 on and off.

Try a factory reset.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
FrequentFlyer
Lifetime Member


Joined: Jun 12, 2006
Posts: 960
Location: London

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 9:06 pm    Post subject: Reply with quote

Gibbo10 wrote:
A couple of things that i'd try but don't know if they will work.

Try running the upgrade without your map card inserted.
After the upgrade, disconnect the usb cable and switch the A10 on and off.

Try a factory reset.


Thanks, but tried that half dozen times in various modes.....but I wish there was a factory reset as I'd give it a go, but how and where is it !? (And the current screen is completely locked to the 'upgrade card' message despite taking the battery also in and out a few times !)
Back to top
View user's profile Send private message
Bosun
Frequent Visitor


Joined: May 02, 2005
Posts: 473
Location: Wakefield,West Riding of Yorkshire

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 9:09 pm    Post subject: Reply with quote

FrequentFlyer wrote:
Strange, I think,as I can connect to Satsync despite the above ongoing message, and it shows both the internal files and all the walks on my SD card. I have tried to reinstall 1.5 as per the Help button on Satsync, again no good. I guess I will just have to get an upgrade card as the screen says. Very annoying as I have been upgrading everytime a new version comes out, with no problems. I imagine it is something to do with the fact that it is one of the very earliest models released....ordered when they first had their waiting list in operation. I wonder if I should Ebay it and start again with the latest model ?? Suggestions ??


F-F,

I had this exact problem and I had already updated the platform software previously.I put the SD card in again and it whizzed and farted and all was well.
Reverted to default settings though.

One thing I did notice was that on the "About" settings page it used to show the platform software as "9.something.21" ( forgotten the exact figures ),but it now shows simply "platform 21".

I have a platform upgrade card ( red label - For Active 10 GB ) if you want to borrow it and save yourself a tenner or so,pm me if you want to borrow it.

Also I think the reps that are touring the country will update it for free if you can catch one.

Ian
Back to top
View user's profile Send private message
Gibbo10
Frequent Visitor


Joined: Sep 21, 2008
Posts: 262
Location: Swindon, Wilts

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

FrequentFlyer wrote:
Gibbo10 wrote:
A couple of things that i'd try but don't know if they will work.

Try running the upgrade without your map card inserted.
After the upgrade, disconnect the usb cable and switch the A10 on and off.

Try a factory reset.


Thanks, but tried that half dozen times in various modes.....but I wish there was a factory reset as I'd give it a go, but how and where is it !? (And the current screen is completely locked to the 'upgrade card' message despite taking the battery also in and out a few times !)


SETTINGS - DEFAULT - YES

But if the unit is locked out then not much good. I'm just going to send you a PM.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
4ndynorfolk
Regular Visitor


Joined: Jul 02, 2008
Posts: 237
Location: Norfolk

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

FF

I have version 1.4 (not plus) on a card if Ians's is the wrong version.

For future reference, what was the link Satmap gave you? Might be useful if anyone gets stuck over the hols.
Back to top
View user's profile Send private message
FrequentFlyer
Lifetime Member


Joined: Jun 12, 2006
Posts: 960
Location: London

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 11:44 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks to one and all...at least with your support I've managed to get back to where I was earlier with 1.45. I think I may well call Satmap on Monday to talk it through...thanks again.
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Satmap Active 10 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
20.053 (18 May 22)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping